divendres, 19 de desembre del 2008

San Juan de Pachitea

Així que després de San Miguel, vam anar a San Juan de Pachitea. Aquesta vegada ens va acompanyar la Belid, que feia temps que no visitava el seu pare a la casa on havia viscut durant alguns anys. Per arribar-hi vam estar 12 hores en una furgoneta anant per un camí bastant dolent, que ens va deixar a Ciudad Constitución. Allà ens vam trobar amb en Luis, el pare de la Belid, i vam continuar el camí amb un moto-tricicle, una bona caminada, i finalment una estona de canoa. Quan finalment vam arribar estavem ben cansats, però el lloc era extraordinari. Era realment el que somiavem.


















En Luis viu sol en una caseta aprop del riu, en un lloc preciós. Al cap de poca estona d'arribar vam anar a presentar-nos a l'alcalde de la comunitat, ja que de moment en aquesta zona no hi ha turisme, i en Luis te ganes de començar projectes d'ecoturisme.









L'alcalde sembla que no hi està gaire d'acord, prefereix fer diners venent fusta i destruint la selva. Fa molta ràbia veure com hi ha gent que prefereix el diner fàcil sense pensar a llarg plaç, encara que això signifiqui la destrucció del territori. Vam assistir a una festa de promoció, celebraven que 3 nens de la comunitat deixaven la guarderia i ingressaven a l'escola primaria. Va ser divertit, amb vall i tot.
La resta de dies els vam passar passejant, i sobretot gaudint de la companyia de la Belid i en Luis. Vam apendre moltes coses d'ells, i notavem que ells estaven contents de tenir-nos allà. La convivència va ser molt fàcil i agradable, podíem parlar de tot amb sinceritat, i gaudir de la selva en companyia i tranquilitat. Continuarà... que ja em fan mal els ulls de tanta pantalla...


Nota per la Residència d'Ancians del Padre Gomes:
Sembla que encara perdura l'obra del vostre fundador. Vam poder veure que encara es conserva la costum de jugar a futbol i sobretot d'acompanyar-ho amb bons tiberis i celebracions etíliques entre d'altres.

2 comentaris:

  1. Quina experiència mes emocionant,no tenim paraules....fins aviat

    ResponElimina
  2. Hola!
    Que tal el Nadal per les ameriques?
    Avui Sant Esteve també us xiularan les orelles!

    Una abraçada,
    Elisabet

    ResponElimina